Met één been in de stad, met één been in het gras. Opgegroeid op het platteland van de Achterhoek, levend in de technologische realiteit van de stad. Hinkelend van het ene been naar de andere, hinkelend van binnen naar buiten, hinkelend door de Nederlandse bossen naar hinkelend over buitenlandse velden en paden en het hinkelen werd hiken.

Met 15 jaar kennis en kunde als fitnesstrainer, gediplomeerd als hike & survivalinstructeur, werkend in een outdoor-winkel en actief betrokken bij Chivo, hét kenniscentrum voor vitaliteit & leefstijl, zit Rayuela’s rugzak ideaal gevuld voor jouw voorbereiding op je trektocht: fysiek fit, bestendig voor buiten met een uitstekende uitrusting.

 

 

Ontwikkel ook je buitendrift en en kom je laven aan de geuren en kleuren van buiten, de frisse wind door je hoofd en kracht van groen. Maak minihikes van 10 minuten of een hele dag en ontdek wat er buiten allemaal te beleven valt. Ga mee op Rayuela’s expeditie; op zoek naar bijzondere drijfveren voor buiten om zelf minihikes te maken.
Klaar voor het echte werk? Rayuela begeleidt je meerdaagse hike in je voorbereidingsfase. Lees meer in Voettochtvoorbereiding!

Rayuela:

“Vroeger, in mijn puberjaren, zat ik op survival. Normale kinderen gaan op voetbal of tennis, maar in de Achterhoek waar survival goed gedijde, ging ik op zaterdagochtend touwklimmen, slootjes struinen en rennen met een boomstam. Totdat ik naar de stad verhuisde om literatuurwetenschap te studeren en het ravotten achter me liet. Tijdens mijn studie werd buitenspelen binnenspelen onder het mom van fitness, en ik maakte er mijn werk van.

In 2012 overwoog ik wat uitdaging in de vorm van een wedstrijd te zoeken. In plaats van fitness, besloot ik uitgelaten terug te grijpen naar de vergane glorie van mijn buitenspeelkwaliteiten en nam ik in 2013 weer deel aan een survivalrun (hoe dat afliep lees je hier:…). Om er voor te trainen deed ik wekelijks een survivaltraining buiten in de bossen, vol met netten, touwen en modder waarin ik na 16 jaar opnieuw met enthousiasme bezig was met houthakken, boogschieten, klimmen en klauteren. Dat buitenspelen, dat was wel wat. Inmiddels was ik volledig geacclimatiseerd aan de betonnen omgeving van de stad, maar na 1,5 uur survivaltraining in de natuur kwam ik altijd uitgelaten terug. Ik besloot om meer buiten te zijn. Maar eigenlijk was ik er helemaal niet zo goed in. Ik kon nog geen knoop leggen, spoorzoeken of een fatsoenlijk vuurtje stoken.…buiten zijn bleek ineens een verwaarloosde natuur. Hoe je echt lang buiten kan zijn leerde ik in een opleiding voor hike & survivalinstructeur…op dezelfde lokatie waar de survivaltrainingen in mijn puberjaren plaatsvonden. Eindelijk buitenspelen als een pro!”

Over Rayuela

Rayuela is Spaans voor Hinkelspel, het is de titel van een evenzo fascinerend als experimenteel literair hoogstandje uit 1966 van de Argentijnse Julio Cortázar (1914–1984). De hoofdstukken van de 3 delen in het boek hoeven niet in chronologische volgorde gelezen te worden: volgens de regels van het spel moet met hoofdstuk 73 begonnen worden en als lezer hinkel je zo heen en weer, van achteren naar voren door het boek.

Rayuela Outdoor is daarmee niet alleen een knipoog naar het buitenspelen, maar ook naar de voorliefde voor verhalen, literatuur en boeken, beseffende dat ook het leven zelf een vorm van Kristeva’s intertekstualiteit behelst;  het leven anno nu loopt allang niet meer lineair.