Rayuela’s Ramble

Definition of ramble  [ram-buhl]  – Intransitive verb
1a :  to move aimlessly from place to place  b :  to explore idle
2:  to talk or write in a desultory or long-winded wandering fashion

3:  to grow or extend irregularly 

Thuis is waar de tent is

Ik loop naar mijn tent. Een blij gevoel vervult me. Het is een heldere nacht en in de maneschijn zie ik dat mijn tent, die ik in de relatieve middagwarmte heb opgezet, is ingezakt. Zonder hoofdlampje weet ik 'm met gemak en vertrouwdheid op te spannen. "Natuurkunde in...

Lees meer

Van rare gewoonte naar ritueel

 Naar aanleiding van een  post over rituelen, vroeg ik mij af...heb ik eigenlijk rituelen tijdens het hiken? Een terugkerende gedachte of gewoonte waar ik waarde aan hecht? Ik ben nog steeds aan het nadenken hierover, maar onderwijl bedacht ik mij wel wat rare...

Lees meer

Rayuela reflecteert: Bergsportdag 2019

Dit artikel van Rayuela verscheen eerder op Mountainreporters   Er valt veel te leren van professionele hikers, of ze nou een horizontale of verticale beweegvoorkeur hebben. Lees en leer in de onderstaande uiteenzetting.   De berg stond centraal...

Lees meer

Hikeprep met Pullka

Wat zand. Een tuigje. Een slee. Als je die combineert heb je Pullka. Wandelen met weerstand; het is een prachtige vorm van fysieke voorbereiding op je hike. Geïnspireerd op verplaatsen zoals je met een poolexpeditie zou doen; je spullen achter je aan...

Lees meer

Je eerste stap van je hike:
volg Rayuela op social media!

3 days ago

Rayuela Outdoor

Ja. En als je een hiker bent...dan is het een uitstapje naar het paradijs 😉 ...

View on Facebook

6 days ago

Rayuela Outdoor

De aanval op twee hikers op de Appalachian Trail, één van de bekendste thru hikes / lange afstandspaden in de wereld (3500 km, Oostzijde VS), liet ik eerst maar aan me voorbij gaan; ik besloot er niet over te posten. Eén van de hikers liet door deze aanval met een kapmes het leven, de andere ligt in kritieke toestand. Het zou je maar kunnen afschrikken om te gaan hiken, en dat is bijzonder zonde als het gebaseerd is op zo'n extreme uitzondering.

Het liet de hiker's community - als vanzelfsprekend- echter niet onberoerd en er is inmiddels een solidariteits- en support-actie in touw gezet:

Zet aanstaande zaterdag je voet op een trail om 12:00 uur en post op social media je foto of steunbetuiging als je mee wil doen.

Wil je vooral leren hoe je je zelf weerbaar kan maken op eventuele aanvallen tijdens je hike, dan kun je je aanmelden voor het Sterker in je Wandelschoenen-weekend.

www.sterkerinjewandelschoenen.nl
...

View on Facebook

1 week ago

Rayuela Outdoor

Als je je beseft dat je moeilijk diepte kan zien op foto's en je loenst even door je wimpers heen om je de diepte voor te stellen, dan kun je een iets betere voorstelling maken van een niet ongewoon stukje route van de fameuze GR20-trail op Corsica. Geen pad, geen houvast.

Eén van de redenen dat de trail zo populair is, is dat ie te boek staat als de gevaarlijkste en zwaarste van Europa. Terwijl dat juist als waarschuwing zou moeten dienen, neemt de populariteit ermee alleen maar toe. Over de bijna 200 kilometers aan lengte kun je op de GR20 zo'n 11 km aan hoogtemeters verwachten, en dat is fors op zo'n relatief korte afstand.

De route zit net in de laatste fase van hiken voordat het klimmen met materiaal wordt. Het is dus handig als je geen last hebt van hoogtevrees én wel in bent voor wat uitdagend klauterwerk ('scramblen').

Hoe je kunt trainen voor scrambling én voor uitdagende situaties leer je bij Rayuela Outdoor.

Kijk op www.rayuelaoutdoor.nl/hikeprep voor meer informatie
...

View on Facebook
https://www.facebook.com/rayuelaoutdoor/