Voettochtvoorbereidingx

Een meerdaagse hike, ofwel een voettocht, vergt veel voorbereiding op verschillende vlakken. Rayuela helpt je met je voettochtvoorbereiding en maakt je weerbaar voor het soms weerbarstige buitenleven. Haal meer uit het buitenleven met Rayuela Outdoor!
De componenten waar je Rayuela’s hulp voor kan inschakelen zijn:

 

  • Fysieke voorbereiding
  • Voedselvoorraad
  • Slaap
  • Bepakking
  • Oriëntatie
  • Stressmanagement & weerbaarheid

Fysieke voorbereiding
Hoe kan je zo fit mogelijk zijn voor je buitenplannen?  Rayuela analyseert je hike en maakt een optimaal trainingsplan gedurende je voorbereidingstijd, die je alleen of in de vorm personal training kan uitvoeren, inclusief online coaching.
Fitheid zorgt voor een belangrijk rendement van je hike. Moeiteloos de berg op klauteren zonder lang te moeten uithijgen op de top voor je van het uitzicht kan genieten. Of je kansen vergroten dat je niet sneuvelt met hoogteziekte.  Of dagelijks een flinke afstand kunnen afleggen op divers terrein zonder de volgende dag met stramheid en spierpijn te starten.
Je kan meer en beter trainen voor jouw hike, dan louter ‘zoveel mogelijk wandelen’.
Met 15 jaar ervaring als personal (fitness) trainer kan Rayuela je belasting en belastbaarheid voor jouw trip perfect op elkaar afstemmen.

 

Voedselvoorraad
Goed gevarieerd eten kan buiten een extra grote uitdaging zijn. Rayuela beraamt voor je wat je nodig hebt in je voorbereiding op je avontuur, maar ook wat en hoeveel je nodig hebt tijdens je avontuur. Wat kan je bijvoorbeeld meenemen tijdens je wekenlange hike, waardoor je een gedegen verhouding aan voedingstoffen hebt? Wat heb je nodig, maar wat is ook praktisch?  Naar welk land ga je en wat is er lokaal te verkrijgen? Rayuela maakt een voedingsplan voor de tijd en intensiteit die jouw hike van je vraagt, om je voedselvoorraad tot een zo gunstig mogelijk pakket te ordenen qua voedingswaarde en gewicht. Als vanzelfsprekend gepersonaliseerd; gebaseerd op jouw voedingsvoorkeuren, en zonder de noodzaak van het vangen van een buffel.

 

Slaap
Hoe je zo optimaal mogelijk uitgerust aan je hike kan beginnen leer je in deze module. Je gaat aan de slag met je slaappatroon vóór je tocht, maar ook tijdens je tocht. Ook alles met betrekking tot slaap & overnachtingsbenodigheden en tip & tricks om uitgerust je dagen door te wandelen komen hier aan bod.

 

Bepakking
Iedere voettocht vraagt een andere inhoud van je rugzak. Materiaal wat heel handig is op de ene tocht kan volstrekt overbodig zijn op de andere. En ‘voor de zekerheid meenemen’ kan je nog wel eens bezuren wanneer je dagenlang met overbodig gewicht loopt. Wat is er nodig, wat is praktisch en wat kunnen je overwegingen zijn? Met jarenlange ervaring als verkoper in een outdoorwinkel weet Rayuela wat de mogelijkheden zijn en kan ze je goed adviseren voor je outtilage. Al naar gelang je route,  duur en het terrein gaan we je rugzak optimaal inpakken, zodat je niks gaat missen, maar ook met geen gram teveel loopt.

 

Orientatie
Heb je al een route op het oog of ga je (semi)remote en zelf orienterend de contreien verkennen? Leer werken met gps, kaart & kompas en ontdek diverse mogelijkheden van oriëntatie. Verdwalen kan je soms in mooie gebieden brengen, maar eruit kunnen komen heeft toch de voorkeur.

Stressmanagement, bestendigheid, vitaliteit 
Omdat je tijdens je trektocht -hoe goed voorbereid ook- altijd in onvoorziene, ongewenste situaties kan komen, heeft Rayuela oog voor weerbaarheid en stressmanagement. Hoe fantastisch buiten zijn ook kan zijn, er zijn op allerlei fronten stressvolle situaties mogelijk; van oncomfortabel tot je leven in de waagschaal. Hoe kan je zorgen dat je geen controle verliest in een situatie die buiten de lijn der verwachtingen ligt? Hoe ga je om met grillige omstandigheden?

Je tent is stuk, je eten is uit je rugzak gevallen, je komt in zwaar weer, je bent verdwaald, je hebt al meerdere nachten niet geslapen van de kou, je loopt op blaren, je rugzak is te zwaar en je bent fysiek gebroken. Het is maar een greep uit de beproevingen waar je voor kan komen te staan. Hoe ga je de wilskracht vinden om je hike of het buitenleven vol te houden als je uitgeput bent? Hoe houd je focus? Beleef je je hike of ben je slaaf van de kilometers? Hoe kun je de natuur absorberen en meer harmonie ervaren, ook al kun je nog geen plantje benoemen? Hoe blijf je met opgeheven hoofd hiken tot de laatste kilometer? En wat ga je doen in een crisis? Als vitaliteitsprofessional is het één van de kerntaken om stress te managen. Bij je bepakking neerzitten is geen optie, leren hoe je bestendig kan zijn wel; het is onderdeel van Rayuela’s outdoor aanpak.

Je kan kiezen of je coaching voor een volledige voorbereiding afneemt of een selectie van één of meerdere losse modules.

Meer info?

7 + 1 =